Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/d/9/2/engholmsoepark.dk/httpd.www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_string.inc on line 295 Historie | Engholm Søpark

Historie

Holmen ved engene
I gamle dage lå der en gård ved navn Engholm i udkanten af Herning. Køerne græssede på holmen og ved åen, som bugtede sig gennem engen. Engholm Søpark ligger på netop denne holm, som i sin tid hørte til gården Engholm. Gården var opkaldt efter beliggenheden på holmen ved engene.

Unik beliggenhed
Engholm Søpark har sit navn fra denne gård. Samtidig refererer navnet til den helt unikke beliggenhed midt i rekreative omgivelser. Der er i dag allerede etableret en stor sø, og Engholm Søpark vil få anlagt yderligere 2 smukke søer, når projektet går i gang. Samtidig har området en fantastisk placering lige ned til golfbanerne og dertil hørende park.

Porten mod nord
Tanken om at inddrage området til bebyggelse har i mange år været på tegnebrættet. Området har en meget attraktiv placering i forhold til såvel Herning by som til engene og er i dag naturligt afgrænset af infrastrukturen omkring byen. At projektet først er blevet aktuelt nu skyldes, at netop infrastrukturen omkring Hernings nordlige del først nu er endeligt på plads. Hermed kommer Engholm Søpark til at danne den nordlige port, når man ankommer til Herning.

Visioner om en moderne og fremsynet bydel
Siden 1930 har gården og dertil hørende jorder været ejet af familien Godskesen. I sin tid var det landmanden Peder Godskesen, som ejede og drev ejendommen ved Herning. I 1970 overtog nevøen Godske Godskesen driften af gården, hvor der er blevet drevet landbrug frem til den dag i dag. Sammen med Kurt Poulsen, KPC, har Godske Godskesen i dag dannet selskabet Engholm Søpark A/S. Igennem årene har deres virke været kendetegnet ved et stort lokalt engagement. Begge har de store visioner for den fremsynede og moderne bydel. De ønsker, at Engholm Søpark skal være en bydel, som skiller sig ud og som skal være noget ud over det sædvanlige. For at realisere visionerne, har Engholm Søpark allieret sig med det prestigefyldte og internationalt anerkendte arkiteksfirma Henning Larsen Architechts. Dermed skal Engholm Søpark i fremtiden stå som en bydel som Herning, og Engholm Søpark i særdeleshed, kan være stolte af.

ENGHOLM SØPARK A/S | Dalgasgade 21, 1. sal | 7400 Herning